Ny elev - Skovlund Friskole

Der er ledige pladser på følgende klassetrin:
0. kl.
3.-5. kl.
8. kl. (hvis barnet tilmeldes senest 1.9.) Vi vil gerne tilbyde et samlet skoletilbud for 8.-9. kl., da elever i 9. kl. afslutter skolegangen med Folkeskolens Prøver.

Det er muligt at blive skrevet på venteliste til 1., 2. 6. og 7. kl.

Plads til flere:
- i alle teams er der oftest 2-3 lærere og 20-31 elever - så der er plads til flere i nogle klasser/teams. Det er nemlig vigtigt, at der er tid til alle børn, så vi kan nå at se dem hver dag. Det skal være en god oplevelse af komme på skolen hver dag, og det skal det også være for nye elever.

Det særlige for 8.-9. kl.
Vi ønsker at tilbyde to sammenhængende skoleår, så derfor skal børn tilmeldes senest ved opstarten i 8. kl., hvis de ønsker at gå hos os i 8.-9. kl.
Sidste frist for tilmelding af elever til skolegang i 8.+ 9. kl.: 1. september - det år eleverne starter i 8. kl.

Nye elever er velkomne året rundt
Sommerferien er ikke altid det bedste tidspunkt at starte på en ny skole. Nogle gange er sommerferien alt for lang og spændende, hvis man skal starte på en ny skole efter ferien.

Eleverne på Skovlund Friskole er vant til, at der kommer nye til i løbet af skoleåret, og når alle arbejder sammen mod det fælles mål,; at blive opleve sig selv og andre som en del af fllesskabet, ja - så falder børn og voksne hurtigt til. Det er vigtig for os, at vi gensidigt kan sige ja til hinanden, da vi skal samarbejde over længere tid.

1. Det første møde
    Samtale og rundvisning på Skovlund Friskole
  2. Overvejelsesfasen
    Forældre, barn og skole overvejer det mulige samarbejde
  3. Opfølgning
    Telefonisk samtale, hvor forventninger afstemmes
    Samarbejdet indledes/afsluttes

Aftale om skolestart:
    Det er forskelligt fra gang til gang, hvordan skoleskiftet tilrettelægges.

Vi laver individuelle aftaler, fordi "ikke to børn er ens"

Besøg Skovlund Friskole
Interessen for skolen er stor, og tendensen er, at stadig flere forældre vælger Skovlund Friskole. Vi har besøg af mange, og de fleste vælger herefter at tilmelde deres børn. Book en tid nu

Er de frie skoler ekskluderende eller inkluderende i deres skoletilbud?
Nyhedsudsendelser, aviser og Facebook strømmer til tider over med skrækhistorier om frie grundskoler, der ikke vil optage elever med særlige behov. Men den historie kan vi ikke genkende. Hos os er alle børn og forældre velkomne, når der er reelle samarbejdsmuligheder til stede. Vi ønsker et tæt skole-hjemsamarbejde - særligt i starten, og når/hvis der er noget, der er svært.

En fri skole kan sige til og fra
- og vi siger ofest: "JA", men som fri skole kan vi ganske rigtigt opsige samarbejde, sige ja/nej til elever. Fakta er bare, at vi har noget på hjerte! Vi ønsker at sige ja - og vi gør det meget ofte! Vi brænder nemlig for at være med til at gøre en forskel - vi ønsker at skabe rammerne for et godt barneliv, også når pengene/statstilskuddene ikke følger med barnet. Det kunne vi godt ønske at de gjorde, men det er en helt anden snak..

Det fleste skolebesøg ender med et gensidigt "ja" til hinanden, og det er glædeligt. Vi er IKKE en specialskole. Men vi er en afspejling af det omkringliggende samfund med mennesker i alle mulige udgaver, hvor vi alle kan noget forskelligt. Så selvom et barn har en dårlig skoleoplevelse fra én skole, så er det langt fra sikkert, at historien gentager sig et nyt sted.