SFO - Skovlund Friskole

SFO'en er et fritidstilbud for de børn, der går i 0.-3. kl. på Skovlund Friskole. SFO og friskolen har et fælles grundlag i Skovlund Friskoles vedtægter og værdier. SFO'en holder til i en tidligere lærerbolig, og det bærer den hyggelige indretning præg af - både i indretning og aktiviteter.

Tid til leg
I SFO'en er der tid til leg. Det er vigtigt for børns udvikling, at der er mulighed for at fantasere, skabe nyt og fordybe sig. Vi tror på, at det gør børn nysgerrige, robuste, sociale og ikke mindst glade. Derfor arbejder vi altid på at skabe en sund legekultur ude og inde.

Før og efter skoletid
På hverdage er der tilbud om morgenmad (indtil kl. 7.30) og hygge inden skolen starter.
Børnene går i SFO lige efter skoletid og i Lilleteam (0.-2. kl.) slutter alle skoledage kl. 13.20. 3. kl. har fri lidt senere nogle af dagene. Om eftermiddagen kan børnene lege ude og inde. Det kan f.eks. være, at nogle gerne vil lege i købmandsbutikken, i puderummet, fremstille kreative ting, spille fodbold ude, lege i SFO-haven eller andet. Der er mange gode muligheder, da der er god plads i og omkring SFO'en.

Vi oplever, at børnene er glade for den frie leg i SFO'en. Nogle dage er der tilbud om aktiviteter, men kun på særlige dage, er der forventning om at alle skal deltage.

Særlige dage i Skovlund Friskoles SFO

• Fødselsdagsfest - månedens fødselarer fejres med fælles kage og leg.
  • Klæd-ud-fest - en helt særlig temafest, hvor alle møder op udklædte f.eks. som pirater
  • Børnemøder - SFO-børn bringer temaer op, som de gerne vil tale med hinanden og de voksne om
  • Udeuge - uanset hvordan vejret bliver, så foregår alt ude i denne uge - bål, leg, fedtsten o.lign.
  • Overnatning - et af årets højdepunkter, fordi det er så hyggeligt, når alle overnatter i SFO'en
  • Afslutningsfest - noget særligt for de børn, der er slutter efter 3. kl.