Tandpleje - SKovlund Friskole

Eleverne på friskolen får gratis tandpleje på skolen og på klinikken i Ølgod. På Tandplejens hjemmeside kan du se videoer, om tandbørstning, besøg hos tandlægen, sund kost, syreskader, lakering og om bøjler. På Tandplejens hjemmeside står der bl.a.:

7-12 år

"I 7 til 12 års alderen skiftes mælketænderne ud med de blivende tænder. Vi undersøger tænder og tandkød, vurderer tandbørstningen og ser på tandskifte og sammenbid. Hvis dit barn har skæve tænder eller forkert sammenbid, vurderer vi, om tandregulering kan tilbydes.

Ud fra undersøgelsen tager vi stilling til, hvilken behandling der er brug for, og hvor lang tid der skal gå inden næste undersøgelse.

Vi vurderer også, om dit barn kunne have glæde af kontrol af tandfrembrud, fluorbehandling eller en ekstra instruktion i tandbørstning. Disse besøg kan eventuelt klares på barnets skole, hvor Tandplejens personale kommer med jævne mellemrum." (kilde: Tandplejens hjemmeside)

Hver mandag i lige uger kl. 10-12 er tandplejen på friskolen.

13-18 år

"Nu er det dit ansvar, om du vil have flotte tænder hele livet. Når du fylder 16 år, kan du vælge, om du vil fortsætte på den kommunale tandklinik, eller du vil gå hos en privat tandlæge. Begge dele er gratis for dig. Når du fylder 18 år, slutter den kommunale tandpleje. Du skal så fortsætte hos en privat tandlæge.

Ved den sidste undersøgelse hos os skal du fortælle, hvilken tandlæge du vælger efter din 18 års fødselsdag. Vi sender din journal og dine røntgenbilleder til den tandlæge, du har valgt. Du indkaldes automatisk af din nye tandlæge."

Læs og se mere: Tandpleje - Varde Kommune