Ugebrev 01.11.2019 - Skovlund Friskole

Halloween
"Til morgensamling torsdag fortalte Christina om halloween og Allehelgen. Et par elever læste historier op, som de selv havde skrevet i forbindelse med emnet. "Gys og gru". I kristendomstimen handlede det om Allehelgen og i dansk stod den på fællesspisning med græskarsuppe og dragebold. Her dækkede vi i fællesskab et festligt halloweenbord og eleverne lavede uhyggelige bordkort til deres bordherre/dame.
Dagen sluttede med en chilikonkurrence". Christina

Tilgang af elever - 118 elever dags dato
Der er evt. to nye piger på vej i 3. kl., som vi har lavet aftale med. Vi har den seneste tid oplevet stor interesse for skolestart hos os, og mange nye dejlige børn og deres forældre er blevet en del af vores skolefællesskab.
En større elevgruppe giver nye økonomiske muligheder, fordi vi har kunnet være flere i vores teams. Lige nu er vi dog ved at have nået en grænse for hvor mange flere nye, der kan være.
Derfor er følgende meldt ud på hjemmesiden og når vi bliver kontaktet: "Vi vurderer løbende, om der er plads til flere elever på det enkelte klassetrin. I efteråret 2019 er der kun ledige pladser i 0., 1. , 5., 7. og 8. kl. For at komme på venteliste skal interesserede forældre/børn have været til samtale og rundvisning".

0. kl. 2020-21 - tilmelding
Inden jul skal de kommende skolebørn være tilmeldt 0. kl. I starten af januar udsender vi invitation til vores indskrivningsfest for de nye børn og deres forældre. Børn og forældre i Lilleteam 2019-20 inviteres også, da børnene i 0.-2. kl. skal optræde og alle er med til at tage imod de nye.
Indmeldelsesblanket hænger i "Børnehuset" - børnehaven i Skovlund. Du kan også sende besked til: skoleleder@sfri.dk

Enkelte er skrevet op til skolestart og det er en rigtig god idé at få sit barn meldt ind i god tid. Vi har børn skrevet op til skolestart om 3-4 år. Henvendelse: skoleleder@sfri.dk

Åben Skole, den 7.11. kl. 15-20 (elevernes mødetid er meldt ud tidligere)
Nu er der ikke længe til - og vi glæder os til torsdag :-)
Vi er ved at øve de sange, som vi skal synge sammen med vores gæster kl. 15-16, og kagen er bestilt til kaffebordet. De sidste aftaler er på plads med pianist Dorthe Lundgaard, og foredragsholderen er også klar :-) Vi glæder os til at byde vore gæster, forældre og søskende velkomne.
Denne dag er det også muligt at udfylde indmeldelsesblanket til skolestart.

HUSK: SKOLELØRDAG, den 30.11. kl. 8.30-12
Denne lørdag afslutter vi en emneuge, hvor store og små har arbejdet sammen om et emne fra mandag til fredag. Vi begynder at løfte sløret for indholdet i næste uge :-)

ULTRA NYT var på besøg
- de regner med at sende deres indslag herfra på mandag.
Freya og Marika fortalte om, hvordan det er at gå i skole her, og ultra nyts indslag kobles sammen med indslaget, som sendes på Danmarks Radio, søndag kl. 21 i  "21 SØNDAG", hvor vi forholder os til socialdemokratiets forslag om at "flytte penge fra friskolerne til folkeskolen" - dvs. at friskolerne skal betale for at folkeskolerne alle kan få det, der svarer til en halv lærerstilling mere. Det synes vi ikke er rimeligt!
Selvom partiet lover friskolerne 75 millioner, når samtidig vil fjerne 300 millioner, ja - så er der ingen plan for, hvordan de 75 millioner skal lappe hullerne. Forslaget kan betyde lukning for flere skoler. Læs mere i Magasinet
Hent app'en her

Fra Magasinet Friskolen af Per Ølholm:

"Når jeg taler med politikere og debattører om forløbet, tegner der sig et billede af et regeringsparti i krise netop på friskoleområdet.
S gik til valg på at styrke folkeskolen og standse “flugten” til friskolerne. Så måske er det valgløftet fra foråret, vi nu er vidne til, bliver sendt ud i baglandet med et, ’se, vi forsøger at leve op til det, vi lovede’. Præsenteret i et dokument, som sikrer optimal opmærksomhed på trods af, at det er en politisk dødsejler – hvilket Socialdemokratiet godt ved.
Og så er vi måske ovre i en anden taktik: At forslaget om besparelser på friskolerne tvinger de røde partier til at tage det med i deres forhandlinger om finanslovens hundredevis af forslag. Altså et stykke “forhandlingskøbmandsskab”.
Ligegyldigt om det er det ene eller andet, så signalerer forslaget endnu engang, at Socialdemokratiet ikke bryder sig om friskoler. Og på trods af dets, formodentlige, symbolpolitik, så skaber det uro ude på skolerne. Derude hvor 3.000 kroner pr. elev gør en kæmpe forskel i regnskabet. "