Ugebrev 03.04.2020 - Skovlund Friskole

Midt i en coronatid
Aldrig har vi på skolen modtaget så mange mails, lovevejledninger og bekendtgørelser som i denne tid. :-)
Vi hører både fra Styrelsen for Kvalitet og Undervisning, Børne- og Undervisningsministeriet, Forsvarsministeriet og Sundhedsstyrelsen. Dertil kommer aktuelle opdateringer på området fra Dansk Friskoleforening, så der er rigtig meget nyt stof for os alle :-)

Alle ansatte på skolen har været meget hurtige til at omstille sig til situationen, så det er mit store ønske, at I påskønner de lærere/pædagoger, som jeres børn er i kontakt med. De arbejder målrettet på, at vi alle får det bedste ud af den situation, vi står i.
Skolens kontor er udskiftet med hjemmekontoret og udsigten er en ganske anden. Døren står åben som altid, men nu er det kun hunden, sønnen og kæresten, der kigger ind. Det er også dejligt, men jeg glæder mig nu til igen at høre blandingen af børne- og voksenstemmer på gangene og til morgensangen :-)                  Jette

Fripladsmidler
På skolen er vi klar over, at mange familier kan være pressede på flere områder, og derfor er vi glade for, at regeringens partier har indgået aftale om at forhøje fripladstilskuddet med 25 millioner til fri- og privatskoler i 2020.
Hvordan de skal anvendes hører vi nok senere. Proceduren er almindeligvis at forældre afleverer ansøgningen i august, vi indsender ansøgningerne i september og får svar sidst i december. I starten af 2021 vil forældre så få besked om, hvormeget skolepengene er nedsat i foråret 2021. Om den procedure ændres pga den særlige situation vi står i, er endnu ukendt. Aftalen er en del af den aftale der er indgået for at hjælpe efter- og højskoler.

Afgangsprøverne i 9. kl.
Om afgangsprøverne ved vi kun, at der arbejdes på højtryk i partierne for at finde en løsning, så de kan melde noget ud. Vi forbereder os så godt vi kan på det, vi ikke ved noget om. Vi er klar til at arbejde hurtigt, når udmeldingen kommer, så I hurtigt kan få besked.

AFLYSNING: Alsangsarrangementet den 4.5.
Det store lokale arrangement om aftenen er aflyst i år, men gennemføres samme dag/tidspunkt i 2021 - og det er stadig et skolearrangement (i samarbejde med mange andre i Skovlund).

AFLYSNING: Generalforsamlingerne i  Støtteforening og skole den 16. april.
Vi afventer udmeldinger fra ministerierne. Årsrapporter mv. kan underskrives digitalt og skal udsendes 14 dage senere end normalt. Vi indkalder med 14 dages varsel, når der skal afholdes generalforsamling.

Hvad arbejder vi med i denne tid?
Vi er alle i fuld gang - blot med nye opgaver. Udover at undervise, være i kontakt med børn og forældre, aftale nye rutiner og lære nye platforme at kende, ja så er der også gang i den inde og ude på skolen:
Oprydning inde. Rengøring ude og inde - og så blev der også lige lagt nye fliser ved hoveddøren til SFO :-)

Har du tid i overskud????
Der var skønt vejr sidste fredag, men desværre havde vi ikke arbejdsfredag...
Så hvis du har tid i overskud og gerne vil gå selv vil lave nogle opgaver, så vil vi meget gerne tage imod hjælp til:
- at få malet ude
- at få syet hynder til elevstole, så eleverne sidder bedre og blødere
- havearbejde
Meld dig til Jette: skoleleder@sfri.dk

SYNG FORÅRET IND
7.-9. kl. skulle i denne uge have været i Berlin og Rom, mens andre skulle have haft emneuge og i dag skulle de have sunget foråret ind på torvet. Det kunne de ikke, men I får lige links til film fra sidste år:
- et link til VIMEO og et Facebook-link.

RIGTIG GOD PÅSKE TIL JER ALLE