Ugebrev 06.12.2019 Skovlund Friskole

Tak til Ester og Jørgen for sponsorering af juletræer, der kan stå og lyse så smukt op i skolegården her i december.

Skolelørdag og elevernes evaluering i grupperne
På skolen nød vi den stemning, der var i lørdags. Vi synes, det var en meget dejlig dag. Tak for besøg og deltagelse i de forskellige lande.
Mandag morgen ryddede vi op og evaluerede med eleverne i grupperne.
Mange elever har givet udtryk for, at store og små hjalp hinanden med at løse opgaverne. Nogle brugte trusler, mens andre brugte en mere anerkendende tilgang for at få opgaverne løst. Nogle elever fortæller også, at de har haft det sjovt samtidig med, at der blev arbejdet.
Nogle grupper har været meget fælles om budgetlægningen, og generelt har flere elever nu et meget større kendskab til og interesse i, hvad der bl.a. skal til for at et samfund fungerer privat og for virksomheder ift: løn, skat, udgifter, indtægter, samarbejde, ansvarsområder (forskellige stillinger), demokrati, kundebetjening m.v. Nogle af eleverne har også fået nye venner eller fået sat navn på flere af de andre. De har også haft det sjovt med at bruge penge i de andres lande.
Når noget ikke ville lykkes i første omgang, har nogle prøvet igen, nogle gik eller ville gerne sige op, mens andre bad de store eller voksne om hjælp. Nogle udtrykker også, at den tilgang, de selv har haft var vigtig: de valgte at være glade, rolige, hjælpsomme, lyttende, bidragende, talte pænt m.v.

Landsbyen synger, 10.1.2020
I dag har der været "Landsbyen synger" for sidste gang i 2019. Man er altid velkommen til at være med til morgensamling, men den første fredag hver måned gør vi altid lidt mere ud af det - fordi der er kaffe i spisesalen efter morgensamling. Læs mere om vores arrangementer her

Lucia
Mange elever har tilmeldt sig lucia, og de har nu allerede været "ude" 2 gange; i Janusbygningen sidste lørdag og i SKovlund kirke torsdag aften. Fredag den 13.12. skal eleverne gå lucia på skolen kl. 8.15, senere i Børnehuset og på Plejecentret i Ansager.

Standsnings- og parkeringsfri zone
Der er meget mørkt om morgenen, når eleverne kommer gående og cyklende til skolen, og der kan let opstå mange farlige situationer pga megen trafik.
Vi opfordrer til at al standsning og parkering sker i parkeringsbåsene på P-pladsen eller udenfor den grønne zone. Det vil være dejligt, hvis vi kan passe godt på hinanden - også om morgenen :-)