Ugebrev 16.05.2019 - Skovlund Friskole

HUSK: Arbejdsfredag den 24. maj kl. 15-20
- for alle, der gerne vil give en hånd med ude og inde (tilmelding til Jette, kontoret)
HUSK: grundlovsdag den 5. juni kl. 9-12 i SFO haven
- tale v/Morten Thaysen (præst i Varde), hatteteater v/Asger fra Honningbanden og sanglege/folkedans v/Steen Nielsen. Kaffe, saft og rundstykker til store og små.

Velkommen til
Simon Jensen, 0. kl., og hans familie som bor i Skovlund.

"I valgfaget friluftsliv var vi taget på et udvidet eftermiddagsbesøg hos Bork Havn Efterskole.
Hér blev vi taget godt imod af skolens valgfagshold i klatring. De dygtige elever, og deres lærer, sørgede for, at man var sikret med sele og tov. Og så var der kun én vej - op!
Eleverne klatrede meget og med stor entusiasme! Der var to store konkurrencer; dén mod sig selv - hvor højt kan jeg klatre og hvad tør jeg - samt, at alle - også undertegnet - gerne vil være dén der kom højst! : )
Vi tog hjem med en rigtig god oplevelsen og erfaringen i, at hvis man kan overvinde sig selv på et klatretårn, så kan man det også i andre skolesammenhænge!
Karsten"

"I historie, som er en del af MBS, lærer 8. og 9. kl. om hvordan man laver en disposition og et produkt til sin afgangsprøve. Dette arbejde har vi udført i nogle skoletimer, og onsdag havde vi en hel fagdag. Eleverne fik lavet nogle gode og brugbare produkter, og fremlagde det for hinanden til gensidig inspiration" Karsten

Spis-sammen-aften
Smadderhyggelig fællesspisning for kommende Lilleteam og velkomst til de 12 nye børn i 0. kl. og deres forældre. Knapt 70 børn og voksne samlet til overdådigt medbragt mad. Kort info fra skole og SFO og afslutningsvis en lille “ryste-sammen-leg” i gymnastiksalen.

Mere politik
Tilskuddet, opbakningen og fremtiden for friskolerne i Danmark er blevet et valgtema. Derfor er der lige et par link her til de interesserede:
Indslag fra TV Syd: "Forslag truer frie - og private skoler"
Anette Lind (S) mener, at vi klarede os godt med en koblingsprocent på 71. Men sådan er billedet ikke her. I de år med lavt tilskud, havde vores skole underskud. Svigter S deres egne vælgere?

Indslag på TV midtvest: "Statsministeren besøgte friskole: vil fastholde høj støtte"
Indslag på TV Fyn: "S-forslag truer næsten hveranden fynske friskole"

I Politikken "Skoleliv" er der i dag en artikel om Anni M's besøg på Skovlund Friskole og den aktuelle politiske situation.