Ugebrev 21.08.2020 - Skovlund Friskole

Morgensamling i gymnastiksalen
I denne uge forandrede vejret sig, og nu prøver vi med morgensamling i gymnastiksalen. Når gymnastik- og badmintonsæsonen starter, skal vi finde på en anden løsning :-)

Fællessamling/foredrag torsdag aften
"Hvordan kommunikation kan gøre dit barns hverdag sjovere"

I gymnastiksalen torsdag oplevede vi Liselotte Christensen fortælle kærligt, drillende og udfordrende med det hun kalder "passende forstyrrelser" :-) Viden serveret på en underholdende måde.

Ved du f.eks. hvorfor det er vigtigt for dit barns skolegang, at du taler de andre børn, forældre og lærere op? (Efterskoleophold er en succes, for de er talt op fra starten)

Vi skal tale hinanden op :-). Vi skal være "kasketfrie" og nysgerrige. Når vi taler dårligt om andre og danner alliancer med andre der er enige med os om noget tredje, så forgifter vi vores relationer og forringer vores barns skoleoplevelse. Forældre kan danne alliancer med hinanden, lærere kan danne alliancer med hinanden og børn/forældre kan danne alliancer med hinanden. Børn, der er elsket er klar til at lære, når de kommer i skole."

Opdragelse sker i hjemmet. "Hvis der er 24 på dit barns hold, må dit barn fylde 1/24 del. Opdragelse sker i hjemmet. Lærerne kan tage 50% og forældre 50%." "Det er hjemme, at man lærer at mobbe eller tale pænt, sige ja tak, hjælpe til m.v." "Børn og forældre skal koble sig på fælles regler, og det lærer børnene primært hjemme."

Børn, der er færdigpoppede popcorn, de kan nemlig lære fra sig. "Fedt, når dit barn er "lærervikar"/"lærerens forlængede arm".  Når børn kan lære fra sig, så er det fordi, de selv har lært det til fulde."
118073294_3135631939818998_1066712713095981091_n (1).jpg image4.jpeg
image5.jpeg image6.jpeg
Æ. R og/eller P (Domæneteori)
- "Æ" Mig og mine meninger, holdninger og erfaringer.
- "R" Fælles refleksion og uden min egen kasket og meget nysgerrig på andre"
- "P" Fælles perspektiv - skolens formål/værdier m.v.

Ambassadører gør sig umage.
"Når du har valgt denne skole, så har du valgt at være ambassadør for hele pakken. Du har valgt at koble dig på fællesskabet. Ambassadører er ikke smurt ind i følelser, og de har ikke brug for "trash-talk" (tale grimt om andre for at få en alliance. Forældre er skjulte klassekammerater, og de kan ødelægge alt i en klasse, men de kan også gøre en klasse til det mest fantastiske fællesskab. Ambassadører gør sig umage."

Amygdala og hippocampus (vores hjerne) Med- eller modspiller?
Vi taler "væk fra", når vi oplever noget som farligt, svært, umuligt ... Altså reaktioner når noget opfattes som "trusler". Læs evt. mere i Liselottes bog: "Tipping Minds"
image1.jpeg
image0.jpeg
"Det, man træner, bliver man dygtigere til."
"Når jeg sætter luppen på, så forstørrer jeg." "Når jeg zoomer ind, får jeg mere fokus på det, jeg zoomer ind på." "Træner I, at det er synd for jer eller hvad træner I?"  Vi bliver dygtigere til det, vi træner."

Liselotte er også inde omkring teorien om "Den kognitive diamant" = viden om hvordan tanker, følelser, krop og adfærd har indflydelse på hinanden, og hvordan vi aktivt kan bruge den viden, til at skabe forandringer.

118073675_841169509988594_8495798535445514622_n (1).jpg  118111840_602946610419622_2413262275494080500_n.jpg

"Hvis noget er svært - så gå ud af situationen og derhen, hvor noget er mere sikkert. Pres avler modpres - og det løser ikke konflikter."

"Vidste du, at det opleves som tømmermænd, når vi får for lidt søvn?"
"Vidste du, at børn også får det sådan?"
"Kvalme, hovedpine, svimmelhed, træthed, koncentrationsbesvær og generel ubehag = symptomer på tømmermænd."
"For lidt søvn = kvalme, hovedpine, svimmelhed, træthed, koncentrationsbesvær og generel ubehag."

Vil du have et nyt resultat - så gør noget nyt og træn det, også når din hjerne taler "væk-fra-sprog" og gerne vil holde fast i det kendte.

Tak til Liselotte og til alle der mødte op, og delte denne aften hinanden :-)
--------------------------------------------
Ny skolebus - nu har vi 3 :-)
FUTURE RUNDBUEHALLER har solgt deres bus til en rigtig god pris :-) Bussen har tidligere kørt for Hoven Friskole, og nu skal den køre for os. Tre busser skal bidrage til at nogle børn kan hentes lidt senere og komme hjem lidt før. Når køreplanerne er klar, får forældre/børn besked.
Lige nu er de første børn på skolen kl. 7.24 og nogle er først hjemme efter kl. 16. Dagene er alt for lange for nogle, og det kan vi nu ændre på. Med plads til 24 tilsammen i de tre busser, er der også større muligheder for os, når vi tager på tur :-)