Ugebrev 25.10.2019 - Skovlund Friskole

Danmarks Radio var på besøg mandag, den 21.10 kl. 8-14
Programmet "21 SØNDAG" skal handle om Finanslovsforslagets "tilskuddet til de frie skoler fra 2021 - koblingsprocenten".
En nedskæring i tilskuddet vil udfordre os, og derfor taler vi i programmet om, hvad der vil kunne ske i yderste konsekvens, og om hvilken betydning friskolen har for hele byen. Vi er en stemme blandt mange på landsplan, og de mange historier er med til at tydeliggøre konsekvenserne af lovforslaget.

Udsendelsen var programsat til den 27.10 kl. 21, men sendes i stedet: søndag, den 3.11. kl. 21 på DR1.

Kristendom i melleteam
"I kristendom har vi et emne om "Religiøse fællesskaber". I den forbindelse arbejder vi med salmen "I al sin glans nu stråler solen". Billederne her illustrerer Ask-klassen i Mellemteam der er den opstigende sol".

Nye valgfag: syltning, digitale billeder og walk-along

Eleverne optræder
To gange i denne uge har vi haft glæden af elevers optræden ti morgensamling. Onsdag morgen var det 5 elever i 5. kl., der sang en tysk bevægelsessang og i dag var det 7. kl. der spillede xylofon/klokkespil til udvalgte passager fra "Der Vogelfänger" fra operaen "Tryllefløjten".

Farvel og goddag
Dennis flytter til en anden by og har sidste skoledag her i dag. Vi ønsker ham og familien alt godt.
Velkommen til Mirabell, Angelina og Tristan som starter på mandag.
Vi byder også velkommen tilbage til Ulla Linding, som stoppede i praktik i efterårsferien. Nu er hun midlertidig ansat som vikar på skolen og i SFO, og vi glæder os til det fremtidige samarbejde.

Åben Skole, den 7.11.
- en meget anderledes skoledag, fordi skolen summer af liv fra de mange gæster og forældre, der hvert år deltager/kigger forbi.
I gymnastiksalen er der to åbne arrangementer; fællessang kl. 15-16 og et aftenforedrag v/Jesper Stentoft, som fortæller om sine oplevelser i Siriuspatruljen på det nordæstlige Grønland.
Eleverne har fri om formiddagen og møder først kl. 13. Forældre kan læse mere på opslagstavlen på VIGGO.

Praktik i uge 44
9. kl.'s eleverne er i praktik næste uge som dagplejer, pædagoger, ekspedient, murer, smed, elektriker, gartner, arkitekt og cykelmekaniker.