Nyhedsbrev 06.10.23

I 1823 blev det tilladt at holde børnene hjemme fra skole, når kartoflerne skulle op af jorden. Men det gjorde det svært for lærerne, når eleverne ikke var fraværende på samme tid, så i 1899 blev det fastlagt, at kartoffel-ferien skulle ligge i uge 42

VI ÆNDRER I KALENDEREN

Vi bliver nødt til at ændre i kalenderen, da vi desværre har lagt flere planer end vi kan nå at planlægge i detaljer.

Derfor flytter Væredygtighedsugen til uge 46, og vi har almindelig undervisning mandag til torsdag i uge 41. Det giver bedre tid til planlægning, så alle får en god første oplevelse med projektmetoden.
Vi aflyser fagdagene i oktober og november og gennemfører almindelig undervisning.

Alt andet i kalenderen fastholdes.

SKOLERNES MOTIONSDAG

SIDEN SIDST

Venskabsklasser på gåtur.
1. og 6. klasse styrker relationerne forud for lejren
Engelsk i 1.-2. klasse.
Vi er i gang med at lave et hus, hvor der indtil videre er køkken og stue. I dag laver vi klædeskabet 🩳👖👢.
-og lærer selvfølgelig en masse engelske ord.

2. klasse afsluttede emnet “Mis med de blå øjne” med en gang katten efter musen

2. klasse blev i dag færdig med at tegne og skrive hvad de skal øve sig ekstra meget på, og hvordan de vil øve sig på det. Man kan aldrig blive for gammel, til at øve sig på noget.

LYNGSBOLEJREN 2023

Sidste uge var hele skolen på den årlige lejrtur til Lyngsbolejren, hvor vi tidligere har været. Først en hyggelig togrejse over Esbjerg til Fredericia. For nogle elevers vedkommende var det første gang. Dernæst bus ud til lejren, som ligger smukt, lige ned til Lillebælt. Efter tildeling af værelser blev der spist, arrangeret løb, leget og hygget. Dagen efter var alle på udflugt af den ene eller anden art. Indskolingen og mellemtrinnet var i Madsbyparken, hvor det store hit var, at man kunne få brugt sine lommepenge i kiosken. Udskolingen var bl.a. på vandretur over den gamle Lillebæltsbro, besøg på Hindsgavl Slot, mens andre var inde og opleve det historiske Fredericia og Dinoland. Begge aftener var der arrangeret underholdning og fællessang. Fredagen gik med at få pakket sammen, ryddet op og gjort rent. Mellem kl. 12 og 13 kom forældrene og hentede deres, lidt trætte, børn hjem. 

Tak for en fantastisk lejr. Tak til jer forældre, som villigt gav os diverse bagværk med til dagene. Tak til Din Købmand for frugt til alle og ikke mindst tak til vores arbejdsomme tanter i køkkenet, Aase og Klaus. Sluttelig skal der også lyde en stor tak til de ansatte for deres store og utrættelige indsats på turen. 

Billedgalleriet ovenfor taler vist for sig selv

AF- OG PÅLÆSNING

Efter flere forældrehenvendelser vil vi gerne henlede jeres opmærksomhed på følgende:

Området omkring tilkørselsvejene til skolen og parkeringspladsen er ret finurligt anlagt. Der kunne ønskes noget afmærkning, måske i form af hajtænder el. lign.

DERFOR: Undgå parkering, af- og pålæsning i det markerede område. Vi er alle med til at skabe en sikker skolevej for børnene og netop her, kan vi gøre en forskel.

ARBEJDSFREDAG

I disse timer er 100 forældre og børn i fuld gang på hele skolen. Det er skønt med den store opbakning når vi kalder på jer. Dagen slutter af med fællesspisning, hvor FLENSTED igen har betænkt os med forskellige salater.

God weekend

ANSATTE PÅ SKOVLUND FRISKOLE

Seneste ugebreve

Tidligere ugebreve