Nyhedsbrev 07.06.24

mens bier summer rundt,

samler noget sundt.

Se på blomstervrimlen,

ja, det er sommer i Danmark.

Farvel og tak

Fredag d. 31. maj havde Martin officielt sin sidste arbejdsdag på Skovlund Friskole. I den anledning vil vi gerne sige tak for den gode indsats, både som underviser, it-kyndig og SFO-medarbejder. Tak for samarbejdet. Vi ønsker Martin alt det bedste fremover.

Nye ansigter

Pr. 1. august har skolen ansat to nye lærere. Se en kort præsentation af dem begge herunder:

“Halli-Halløj! Mit navn er Kevin, 28 år gammel, og jeg er enormt spændt på at have fået muligheden for at undervise de skønne krudtkugler på Skovlund Friskole. Jeg er tidligere uddannet elektriker, og efter et karriereskift, blev jeg i sommeren 2023 færdiguddannet som lærer.

Som far til to piger på 1 og 3 år, så ved jeg hvor meget man ønsker det absolut bedste for sit barn. Jeg gør derfor mit ypperste hver dag for at mine elever bliver engageret i det faglige stof, gør personlige fremskridt, og udvikler de nødvendige sociale kompetencer for at kunne begå sig i verdenen. På den måde er målet at de vil blive klar til et liv fyldt med muligheder og plads til at drømme stort.”

Mvh. Kevin

Mit navn er Nathasja og jeg bliver uddannet lærer i juni 2024. Jeg bliver uddannet i engelsk, historie og biologi. Jeg har de sidste 4 måneder været klasselærer i en 5. klasse. Her har jeg undervist i dansk, matematik, idræt, natur/teknologi og historie. Før min klasselærerfunktion, har jeg været vikar på den pågældende skole de sidste 5 år.

På Skovlund Friskole kommer jeg til at overtage Siws timer det næste skoleår, så I vil møde mig på mellemteam og storeteam. Her skal jeg undervise i fagene engelsk, dansk og MBS.

Som lærer fokuserer jeg meget på elevernes trivsel, samt at skabe et motiverende læringsmiljø i samarbejde med kollegaer og elever. Udover trivsel og motivation, kan jeg godt lide at tilrettelægge en undervisning, som bærer præg af ”Playful Learning”. Her er leg og at være eksperimenterende i fokus, så der er plads til at eleverne kan udfolde sig.

MVH. Nathasja

NYT OM NÆSTE SKOLEÅR.

Klasselærere i skoleåret 2024-2025
Som I kan læse i dette nyhedsbrev, har vi fundet to friske unge mennesker til de opslåede stillinger, og vi er så langt med skemaet for næste skoleår, at vi kan afsløre hvem der bliver klasselærere.

0. klasse: Tinne Marie Rosenberg
1. klasse: Hanna Boesenbæk
2. klasse: Pernille Frederiksen
3.-4. Klasse: Kevin Toft
5.-6. klasse: Aase Petersen Held
7. klasse: Kristina Boel Hansen
8.-9. Klasse: Heidi Wølch Frederiksmose

SIDEN SIDST

Første klasse på navneordsjagt.

2. og 3. klasse er ved at lave efterlysninger. Når alle er færdige, bliver de hængt op på skolen. Vi håber at de andre elever kan hjælpe med at finde de ting, der blevet væk.

Krea i 3.-5. klasse.
Det er da lige til at blive i sommerhumør af.

Flotte skyggebilleder.

Postkort fra Budapest.
Vi har det godt! I dag har vi været på Great Market Hall, slentret rundt ved Donau og set “Skoene på Donau-bredden”, besøgt en kirke og Parlamentet. I aften skal vi sejltur på Donau-floden.

I dag har vi været på skolebesøg, og sikke en gæstfrihed. Vi har brugt dagen med en 7. og en 8. klasse, deltaget i deres undervisning, spillet fodbold og volleyball og er blevet forkælet med alverdens ungarske lækkerier.

Sidste hilsen fra Budapest.
I går aftes var vi ude at spise, og vi havde i den anledning taget lidt ekstra pænt tøj på.
Nogle af os var også en tur i verdens ældste metro, som mest af alt mindede om noget fra Harry Potter.
I dag har vi været på Etnografisk Museum og lært en helt masse om mennesker.
Nu er vi klar til at komme hjem og takker Budapest for denne gang.
To røde, næsten, identiske æbler 🍎.
Eleverne i 1. klasse har sagt pæne ord til det ene æble og grimme ord til det andet.
Et æble havde brune pletter, og som eleverne sagde “ det har nok en knude i maven”.
I SFO’en har vi afholdt sommerfest for nuværende og kommende elever. 100 børn og forældre samledes i haven, hvor den medbragte mad blev nydt i solskinnet ☀️. Derefter blev familierne, holdvis, sendt ud på et posteløb. Afslutningsvis dystede forældrene i tovtrækning, som kun varede få sekunder, og ikke endte som forventet.
Personalet i SFO takker for den flotte opbakning og gode stemning.
Grundlovsdag er en festlig dag på Skovlund Friskole. I år blev talen holdt af Kris Jensen Skriver, som bl.a. sammenlignede Grundloven med et eventyr, og dermed gjorde talen forståelig for både børn og voksen.
Og som billederne viser, slog lidt regn os ikke ud.

25.06.                          Sommerfest på skolen fra kl. 17 – 20

28.06.                          Sidste skoledag før sommerferien.

01.07 – 05.07.           SFO åben med tilmelding (gælder børn på fuld tid)

08.07. – 26.07.          SFO lukket

29.7. – 31.7.               SFO åben med tilmelding (gælder børn på fuld tid)

12.08.                          1. skoledag efter sommerferien