Nyhedsbrev d. 17.11.23

Ja, hvad er din gode gerning?

VÆREDYGTIGHEDSUGEN

I indeværende uge har vi afviklet den første af tre emneuger, som lægger sig op ad vores nye profil. VÆREDIGTIGHED er mange ting. Blandt andet at gøre en god gerning. Ugen har været spækket med gode gerninger, og herunder kan I se et udsnit af dem.

Ud over at arrangere julemarked, hvor al overskud går til Danmarks Indsamlingen, er der bl.a. samlet affald sammen, besøgt ældre borgere på plejehjem, produceret ting og sager til julemarkedet, talt om etik og moral, lavet skolemad, ny indretning af klasselokale, renset kloakker sammen med pedellen og mange andre gode gerninger. En uge fyldt med liv, smil, sammenhold, overskud, vedholdenhed, selverkendelse, produktivitet, fællesskab, tanker og debatter.

Affaldsindsamling

En flok forventningsfulde elever fra mellemgruppen besøgte to ældre borgere på Ansager Plejecenter. Der blev læst højt, stillet spørgsmål, snakket og hygget. Tak til plejehjemmet for gæstfriheden og at I bakkede op om vores gode gerning.

Her er det 2. klasse der laver tegneserier over deres oplevelser omkring den gode gerning.

Tirsdag i 0. klasse

Vi bygger hjerter i LEGO og LEGO donerer legoæsker til børn, der har brug det.

Arbejdsglæden var stor. Her produceres “Snemandssuppe” og julekort til julemarkedet.

Skolens ældste elever står som arrangør af julemarkedet. Der har været travlhed i smykkeværkstedet, på kreaholdet og i bageriet. Udvalget af ting og lækkerier er stort og, som billederne tydeligt viser, så har glæden og humøret i hele processen været stor. Hele ugen har alle elever kunnet bestille skolemad, til stor fornøjelse for de lækkersultne børn.

Nåede du ikke at deltage i julemarkedet, kan du alligevel støtte den gode sag ved at indbetale et beløb til skolens MobilePay 320805. Skriv venligst “J23” i kommentarfeltet, så ved vi at pengene skal gå til jule-markedet i 2023

NYE ANSIGTER

PIA:

Mit navn er Pia Fløe og jeg har været så heldig, at få lov at være frivillig på Skovlund Friskole.
Jeg er uddannet lærer i ’94, bor i Ølgod med min datter, to katte og hunden Kenzo. I min fritid broderer og strikker jeg, mens jeg hører lydbog.
Jeg er meget positiv over min første uge, Friskolen er værkelig et lærerigt sted. Jeg oplever, små drenge der har en konflikt, få den løst med det samme og være så trygge, at de fem minutter senere vælger at være makkere om næste opgave.
I går oplevede jeg nogle elever, der var usikre på deres opgave i væredygtighedsugen, men læreren så dem, og fik dem beroliget og sat i gang. De havde en god dag og gik hjem med smil på læben.
For mig er morgensang et kæmpe plus, eleverne lærer den danske sangskat at kende, øver sig i at lytte og hver dag en lille fælles læring, udkig til verden.
Jeg glæder mig til et fortsat samarbejde.

MIKKEL:

Mit navn er Mikkel,  jeg er 21 år gammel og kommer fra Grindsted.

I min fritid spiller og træner jeg fodbold i Grindsted, hvor jeg er træner for U16 drenge og har en kæmpe passion for netop dette.

Derudover er jeg et kæmpe familiemenneske og  ligger meget tid i det, og bruger også meget af min tid på at være aktiv hvor løb, fitness og padeltennis fylder en masse. Jeg vikarierer på skolen og indgår ligeledes i vagtplanen i SFO´en.

INFO FRA SFO

Vigtigt lige nu:
Husk tilmeldingsfristen på mandag d. 20.11., hvis I har brug for pasning i SFO´en i forbindelse med jul og nytår.
HUSK: Tirsdag d. 19.12. lukker SFO´en kl. 16:00

Alle ønskes en dejlig weekend

ANSATTE PÅ SKOVLUND FRISKOLE

Seneste ugebreve