Hvorfor fejrer vi Sankt Hans?

Når det er Sankt Hans, fejrer vi Johannes Døberens fødselsdag, der falder præcis et halvt solår før Jesus’ fødselsdag. Det er ikke kun Johannes Døberens fødselsdag, der bliver fejret, når det er Sankt Hans. Sankt Hans fejres omkring midsommeraften, der er den korteste nat på hele året.

TILLYKKE

I sidste uge var Agnethe en tur på Kreta. Der fejrede hun sin 60 års fødselsdag. Den kunne vi fejre med hende på skolen mandag morgen og igen med sang i SFO´en i tirsdags.

HJERTELIGT TILLYKKE MED DAGEN, AGNETHE !

Sommerfest for skolens elever og forældre.

Den sidste uge før sommerferien.

Så er der kun en uge til at vi sender skolens elever på en velfortjent sommerferie. Og hvad skal der så ske, den sidste uge?

Mandag, tirsdag og onsdag er, som udgangspunkt, normale skoledage. Ellers vil I høre nærmere.

Torsdag: Elever og ansatte foretager hovedrengøring på hele skolen. ALLE HAR FRI KL. 13:10

Fredag: Sidste skoledag. ALLE HAR FRI KL. 12. Bussen kører hjemtur umiddelbart herefter. SFO har åbent fra kl. 12.

SIDEN SIDST

Børnehaveklassen har haft emne om insekter, men med FOKUS på BÆNKEBIDEREN.

På Skovlund Friskole prøver vi at være alsidige i undervisningen. Derfor har børnene i børnehaveklassen både arbejdet fag-fagligt med emnet, og de har også været mere kreative, hvor de har tegnet og malet. De har i samarbejde nedgravet små fælder, hvor de kunne indfange insekter. Og samarbejde er en vigtig evne at udvikle. Derfor bruger vi meget tid på netop dette i børnehaveklassen. Børnene har også lavet insekt-RACE på de baner de selv har lavet, og til sidst har de indfanget insekter og kigget grundigt på dem i lup. Derudover har vi øvet os i at give hinanden FEEDBACK – og dét er de her børn bare smadder gode til.

Hvis du kommer på skolen, kan du se børnehaveklassens udstilling på trappen.

Indimellem opstår der spontane idéer i SFO´en og børnene elsker de små overraskelser. Forleden var der gang i det helt store SKOVLUNDSKE VAFFELBAGERI.

I dag foregik 1. klasses engelskundervisning på hoppepuden. De har styr på både farver og mange tal.

I dag har 6. klasse spillet Stratego, med fokus på fællesskab.

Når den her flok skønne elever har svømning, og svømmehallen er under renovering, så finder vi en løsning .
Det blev en tur i det grønne.

IS TIL ALLE.

Stor tak til skolens bankforbindelse, Sparekassen Kronjylland. De havde valgt, på en varm torsdag formiddag, at give is til alle.

NYD lige de her billeder.
Vi har haft en fantastisk tur, hvor langsom pædagogik var i fokus.
Vi kiggede ikke på uret, hvilket gjorde at børnene spiste madpakker når de mærkede sult.
Jeg havde pakket en hel taske med små opgaver, hvilket slet ikke blev nødvendigt. Børnene har leget med hinanden på kryds og tværs fra kl. 8.30-11.45. Jeg følte mig på et tidspunkt helt overflødig (hvilket er meget positivt).

Tinne

Næste nyhedsbrev

Næste, og sidste nyhedsbrev inden ferien, udkommer fredag d. 5. juli. Til den tid er skolens ansatte færdige med at holde møder, planlægge næste skoleår, rydde op, drikke kaffe,  bestille materialer, klargøring af klasselokaler og meget andet. Så venter 4 ugers sommerferie, inden der igen tages fat og gøres klar til første skoledag d. 12. august.

I vil også få besked om offentliggørelse af de enkelte klassers skema for det kommende skoleår.

25.06.                          Sommerfest på skolen fra kl. 16:30 – 19

28.06.                          Sidste skoledag før sommerferien.

01.07 – 05.07.           SFO åben med tilmelding (gælder børn på fuld tid)

08.07. – 26.07.          SFO lukket

29.7. – 31.7.               SFO åben med tilmelding (gælder børn på fuld tid)

12.08.                          1. skoledag efter sommerferien