Ugebrev 14.01.2022

RØN
“Vi laver online-opgaver på dansktip.dk. Samtidig med at vi får trænet både læsning, stavning og forståelse, så bliver også mere og mere fortrolig med brug af pc. Vi er så seje”
😜 Erling

Coronasmitte på skolen

Henover weekenden fik en del elever i 6.-9. kl. positive svar på COVID-19. Det har især påvirket undervisningen i storeteam denne uge. 
Der er nu også konstateret smitte i lille- og mellemteam. Fredag er der 22 smittede elever på skolen ud af 111 samt 2 smittede ansatte.
Der er et par nye tilfælde hver dag – pt. hovedsageligt i lille- og mellemteam. Hvis en elev får konstateret corona og har været i skole indenfor de seneste 48 timer, orienterer vi alle forældre, så de kan agere jf. “Guide ved nærkontakt til en smittet” coronasmitte.dk

Den nuværende situation er ikke noget, der “lægger os ned”, som det gør på andre skoler og institutioner rundt om i Danmark, fordi de ansatte kan gå på arbejde. Vi oplever nemlig, at forældre er gode til at teste, holde børn hjemme ved sygdom, isolere sig ved smitte i hjemmet m.v.

Vi ser frem til at en meget stor del af eleverne fra storeteam er tilbage på skolen igen i starten af næste uge.
Hvornår må eleverne komme i skole igen efter isolation og smitte? De enkelte familiers situationer er meget forskellige, så vi anbefaler, at søge oplysninger på ovenstående link samt lytte til de anbefalinger, man evt. har fået fra smitteopsporingen.

Der er forsat tilbud om kviktest på skolen (i pavillon)

Podeteamet fra Varde Kommune kommer fremover en gang om ugen (kl. 8 onsdag næste uge).  Tidspunktet kan ses i friskolens kalender på VIGGO.

VI OPFORDRER TIL SELVTEST inden fremmøde mandag. Selvtests kan afhentes i SFO, kl. 7-8 samt 13-16

Aftal med dit barn, om det skal testes på testdagen. På skolen følges vi med eleverne, når deres hold skal testes. De ældste elever går selv derover. 
HUSK, at der skal gå 12 uger, inden der igen skal testes, hvis dit barn har haft corona.

Udflugt i Lilleteam
Røn og poppel på tur til området ved Assenbæk Mølle. Vandretur i den smukke skov og smalltalk – det gør noget ved fællesskabet 🙂

Farvel
Rasmus fra mellemteam starter på en anden skole på mandag. Vi ønsker Rasmus og familien alt godt fremover.

Medborgerskab (historie, kristendom, samfundsfag) i 8.-9. kl.
“Mandag i MBS lærte eleverne om de sociale forhold i nutidens Kina. Blandt andet læste de artiklen fra Kristeligt Dagblad “I Kina er fem religioner tilladt”.


Efter at have læst artiklen i plenum – og samtalt om indholdet, blev eleverne sat i par. Hver elev fik en kuvert med artiklen del op i 16 små udklip (afsnit)!
Ud fra deres hukommelse af artiklen, og teksten som helhed, var læringsidéen, at eleverne blev nødt til minutiøst at genlæse og samarbejde omartiklen, for at kunne sammensætte dén korrekt. Og det var de faktisk rigtig dygtige til!” Karsten

PIL: GRAMMATIK og HARRY POTTER
“I denne uge startede Pil på et tværfagligt grammatikforløb i dansk og engelsk. Projektet tager udgangspunkt i Harry Potter og De Vises sten, og klassen har derfor haft besøg af Fordelingshatten, som har fordelt eleverne på tre kollegier. Eleverne skal løse forskellige grammatikopgaver, som udløser forskellige former for belønninger og/eller begivenheder. I engelsk har grammatikopgaverne resulteret i en opskrift på tryllestave, som eleverne lavede efterfølgende. Men tryllestavene var ikke gratis, og derfor måtte eleverne lave grammatikopgaverne i dansk. Her tjente de magiker-penge, som de brugte som betaling for tryllestavene.
I næste uge tager vi toget til Hogwarts, og så begynder en hverdag med besværgelser, quidditch-regler og mystiske hændelser.

Undervejs i forløbet tildeles kollegierne point. Pointsystemet er lavet ud fra Skovlund Friskoles tre værdier: Talent, Vilje og Sammenhæng, og der arbejdes dermed bl.a. med point for faglighed, kreativitet, mod og ansvar for fællesskabet.”, Heidi

Seneste ugebreve

Tidligere ugebreve