Ugebrev 17.09.2021

Arbejdsfredag 10.9.
Kl. 15 kom der det ene køretøj efter det andet trillende ind i skolegården og ud i arbejdsområderne: minilæsser, traktor, arbejdsbiler, biler med trailere (og trillebører.. 🙂 ) m.v. Det var et festligt syn at begynde 5 aktive arbejdstimer med.
I løbet af eftermiddagen skred arbejdet hurtigt frem, og da de 70 voksne og 56 børn tog hjem, var der malet/olieret bålhytte, legehuse, pavillon, cykelskur, døre, blomsterkummer, opslagstavler, spisesal m..v Der var lavet mad og ryddet væk efter to måltider. Omkring hoppepuden var der lagt nyt faldsand og det gamle anvendt til en nyetableret sandkasse. En boldmur er gravet godt ned og er klar til brug og i “Haver-til-maver” er der pænt ryddet op, mens der i SFO haven blev fældet træer, så der nu både er lyst og hyggeligt at være. Indenfor blev der udført småreparationer, betrukket stolesæder, sorteret, ryddet op og bundet bøger ind. Ude blev der renset tagrender, skiftet pærer, kørt stenmel på stierne m.v. 🙂

Tusind tak til store og små for bidrag til den gode stemning og høje arbejdsmoral 🙂
Nåede du ikke at deltage i fredags, kan du glæde dig til at deltage fredag den 29. april 2022.

Lejrskole 2021
Formålet med årets lejrskole er bl.a. at “.. styrke fællesskabet, udvikle elevernes sociale kompetencer og desuden har vi mulighed for at styrke den naturvidenskabelige dimension i år, da vi bor tæt på Lillebælt, hvor vi kan undersøge naturen ved skov og strand”.
Eleverne er sammen på kryds og tværs af teams, soverum, køn, interesser m.v. i løbet af de tre dage på lejrskolen.
Grænser flytter sig og nye erfaringer gøres ift. smagsoplevelser,  togrejse, at være hjemmefra, slå smut ved vandet, bygge huler, se marsvin i Lillebælt, dissekering af fisk, smagsprøver på nye retter samt tale, lege og sove sammen med “nye” og “gamle”.

Der kommer mange gode og sjove kommentarer fra eleverne om maden, stedet, oplevelserne og fællesskabet 🙂 Det er skønt at være afsted 🙂

I Lilleteam er der bl.a bygget huler på lejren, og flere elever har sagt, at “man lærer naturen bedre at kende, når man er på lejr”.

I mellemteam Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Ut elit tellus, luctus nec ullamcorper mattis, pulvinar dapibus leo.

I storeteam har de også haft fokus på perspektivtegning af Den Nye Lillebæltsbro – og der kom mange bud på, hvordan det kan tegnes.

Sidste lejrdag
Nogle elever fortæller, at man på en lejr lærer at være mere selvstændig: børste tænder selv, holdes tyr på sine ting og lige så vigtigt; at man lærer hinanden at kende på en helt ny måde når man skal være sammen hele dagen. Det med svævebanen var også sjovt, fordi man har det sjovt med hinanden (= fællesskab om gode oplevelser).

Eleverne har haft opgaver ifm. madlavning og oprydning, som er et fælles ansvar, og de har været VILDT gode til de opgaver 🙂

Som noget helt naturligt øver vi også det at stå i kø, og det kræver faktisk ikke meget træning – det er de egentlig ret så gode til 🙂

Fredag formiddag få vi besøg af Peter Storm, der skal fortælle om marsvin. Peter kommer fra Marsvinlauget i Middelfart. Først blev der sunget en morgensang, og så var der fortælling for alle og sidst en halv time for mellem- og storeteam.

Inden vi rejser hjem fra lejren i dag, skal vi sige farvel til Natalie og Victor, der rejser tilbage til New York på mandag. Tak for gode skoledage sammen med jer i 0. og 2. kl. fra 11.8. til i dag. Vi håber at se jer igen næste år ved samme tid 🙂

Tak for en god lejr:-)

Seneste ugebreve

Tidligere ugebreve