Ugebrev 25.02.2022

I SFO’en er vi startet med ugens konkurrence igen.
Ugens konkurrence er en lille konkurrence hvor vinderen hædres og får sit navn op at hænge på vores opslagstavle. Vi konkurrerer i alt tænkeligt – både udholdenhed, teknik, mod, fart, tilfældigheder osv. Der skulle gerne være noget, alle har en chance for at vinde på et og andet tidspunkt.
Simon Kjær vandt første konkurrence før vinterferien. Han skulle sparke bolden i mål fra forskellige afstande. Han opnåede 700 point. Tillykke til Simon.

Vi har i denne uge indviet vores nymoderniserede køretøjsrum, bedre kendt som Skuret. Nu er der ikke længere nogle undskyldninger for ikke at sætte køretøjerne på plads. Det blev fejret med saftevand og kage, og snor-klip.
I den forbindelse tager vi med glæde imod brugte cykelhjelme i størrelse 5 – 10 år. De kan leveres i SFO’en”. Simon

MBS (Medborgerskab; historie, kristendom og samfundsfag)
KArsten fortæller: “Torsdag havde 8. – 9. kl. besøg. Gæsterne var hhv. Lasse og Finn fra lærermiddelscentralen CFU i Esbjerg, samt Niels Winther fra Skovlund Sognearkiv.
Anledningen var, at eleverne i MBS arbejder med et større historiske projekt, “DIN historie”. Hér skal eleverne, under forskellige faglige tematikker, vælge et sted i Skovlund (eller en tidsperiode) de vil arbejde med.
Finn og Lasse lærte eleverne hvordan de kan bruge 360 graders kameraer, appen THETA, VR-briller og andet teknik til præsentation af elevernes lokalhistoriske sted. Præsentationen af stedet foregår over platformen thinglink.com, som vi havde brugt nogle lektioner på at lære at kende.
Eleverne viser stort engagement i forløbet, og der er ingen tvivl om, at læringsudbyttet, både omkring it- og det historiefaglige, er rigtig højt.
Vi glæder os til at arbejde videre” : )

Før vinterferien sagde vi farvel til Malthe i 6. kl. samt Tilde og Josefine i 8. kl. Vi ønsker alle elever det bedste fremover.

I flere teams er der planer om arrangementer, hvor det er forældrerådene, der inviterer. Det er rigtig dejligt, for det er meget livsbekræftende at opleve de forskellige fællesskaber på skolen igen. Fællesskabet blandt elever, forældre og ansatte er noget ganske særligt og meget vigtig – det skal vi værne om og gøre noget aktivt for at dyrke. Vi opfordrer alle til byde at arrangere og deltage, når andre forældre inviterer.

På skolen arbejder vi hele tiden med trivsel og på landsplan er der en trivselsdag den 1. marts. Vi udskyder vores trivselsdag til senere i marts.

På skolen har mange arrangementer været aflyst eller holdt på andre måder. Nu kan vi feste sammen igen, og det skal vi på mandag, hvor der fastelavnsfest for elever i 0.-7. kl. Alle forældre er informeret via VIGGO.
8.-9. kl. har en innovationsdag.

Morgenhygge i Poppel: "Flunkerne" skal findes 🙂

Stormøde
Senere på ugen er det de ansatte og skolens bestyrelse, der skal have en særlig oplevelse – vi skal afsted til et større arrangement – nemlig det årlige stormøde med andre friskoler – denne gang på Lyne Friskole, hvor vi er medværter.
På programmet er bl.a. et foredrag med Jacob Vestager Tybjerg. Han er vokset i Ølgod som søn af sognepræsteparret Bodil Tybjerg og Hans Vestager. Jacob er uddannet på Den Frie Lærerskole og ansat som underviser på Uldum Højskole, hvor han bl.a. underviser i teater, pædagogik og digitalsnak. Han turnerer desuden landet rundt med sine foredrag og sangaftener, der i mange tilfælde tager udgangspunkt i Højskolesangbogen.
Senere samme aften skal vi høre Ulrik Overgaard, præst v/Skibet Kirke. Han skal tale om forråelse med coronaen og fjernundervisningens følger, som springbræt.

I SFO’en er der to mødre, der har tilbudt at stå for eftermiddagsvagterne, så ansatte her kan deltage i hele mødet. Tusind tak for det 🙂

Elever i 8.-9. kl. har fri kl. 14.15 på onsdag.
Busserne starter hjemkørsel kl. 14.25 (25 minutter tidligere end normalt)

Indskrivningsfest 2022
Indskrivningsfest 2022 for 17 nye elever til skolestart i 0. kl. aug. 22 🙂
Nuværende elever og forældre i Lilleteam var inviteret med til fest. En fest med bl.a. fællessang, elevoptræden, kaffe, saftevand, kage og slikkepinde.
Eleverne i 0. kl. udstillede skulpturer, som de havde fremstillet i billedkunst. Eleverne i 1.-2. kl. udstillede de huse og beskrivelser, der havde lavet i et storylineforløb før vinterferien. Der skulle bygges 5 nye huse i Skovlund og elever skulle give et bud på sådanne huse. Eleverne samarbejdede i grupper under processen og produkterne var meget forskellige og kreative.
De kommende elever i 0. kl. skrev deres naven ind i den “Den Røde Bog” og bagefter var der gaver.
Tak for en dejlig eftermiddag 🙂 Vi glæder os til at lære de kommende skolebørn (og deres familier) at kende. 🙂

På billederne og videoerne kan se klip fra festen. En del forældre har allerede fået meldt søskende ind på skolen. Vil du gerne modtage et indmeldelsesskema så kontakt os.

Seneste ugebreve

Tidligere ugebreve